Hvis de nu havde ladet deres pomfritter ligge i 2 minutter…

Min datter er sgu sej!

I morgen tager vi på en lille uges ferie i dk. Jeg var derfor på en aftentur i vores Kvickly for lige at købe de sidste ting inden vi kører, blandt andet 20 dåser dansk vand (vi drikker meget dansk vand:-)).

Vega insisterede på at tage med mig og sad bag på cyklen da vi kørte hjem med alle de tunge dåser i cykelkurv og på styret.

Da vi holdt i et stort kryds ved Falkoner Alle og Godthåbvej, kunne jeg se en ældre mand på fortovet som kæmpede for at holde balancen, han var hele tiden ved at falde bagover.

På den anden side sad mange mennesker på fortovet og spiste ved en populær burgerbix og de kunne ikke undgå at have set ham.

Jeg tænke ‘NU må nogen da løbe over og hjælpe ham’, da det blev grønt og jeg kunne køre. Men da vi passerede ham havde ingen rejst sig endnu og kommet over for at hjælpe.

Jeg var et øjeblik i tvivl, da alle cyklede forbi og jeg i forvejen balancerede med mange varer og Vega bag på, men jeg vendte hurtigt om, og så hurtigt jeg kunne fik jeg Vega af og sat min cykel op af væggen, så den ikke væltede, men i samme sekund forsøgte manden at gribe ud efter et busstopskilt, men faldt i stedet bagover og slog baghovedet hårdt smask ned i cykelstien!

Jeg nåede ham akkurat ikke.

Men jeg satte mig hurtigt ned og kunne se blodet fosse ud under hovedet på ham, jeg kiggede på dem der stadig sad og spiste og råbte højt over gaden at nogen skulle ringe efter en ambulance og komme med noget papir fra spisestedet, med det samme! Jeg vendte mig om mod Vega, som stod forstenet samme sted som jeg havde sat hende, da jeg tog hende af cyklen. Jeg fik smilet til hende og bad hende om lige at sætte sig på trappestenen og vente.

Nu begyndte der at komme flere løbende over gaden, men helt ærligt tænker jeg nu, at havde de hjulpet manden med at sidde ned, så var det her slet ikke sket.

Jeg kiggede om mod Vega igen, som så noget lamslået ud, hun havde jo også set manden falde, blodet og oplevet sin mor råbe efter en ambulance. Vi bor på gaden om hjørnet og jeg tænkte at det var bedre hun lige kom væk. Jeg ringede hurtigt til min mand,  mens jeg stadig sad med manden i hånden og fortalte ham, at jeg sendte Vega alene hjem og om han lige kunne gå ud efter hende.

Jeg sagde til Vega, at jeg lige måtte blive med manden, men at hun skulle gå hjem, så ville hendes far møde hende.

Hun skulle bare gå rundt om hjørnet så boede vi for enden af vejen (bare rolig).

Så smilede hun til mig “okay mor!” og gav mig en ‘thumbs up’, det gjorde mig simpelthen så rolig, jeg ved hun er tryg og godt kan selv.

En gæst fra restauranten sad og pressede med servietter på åbningen i baghovedet, mens vi snakkede om løst og fast indtil ambulancen kom. Herefter kunne jeg fortælle dem hvad der var sket og hoppede på cyklen og hjem igen. Da jeg kom hjem kørte Vega rundt på en løbecykel i gården og min mand fortalte, at hun været rundt til dem der sad i gården og fortælle hvad hun havde set, godt tegn synes jeg. Jeg tog fat i hende, da hun cyklede forbi mig for lige at se hvordan hun havde det og roste hende fordi hun havde gjort som jeg sagde og fortalte at manden var blevet hentet og havde det godt, så det var godt vi var stoppet for at hjælpe ham.

Jeg er stolt af Vega, fordi hun ventede, lod mig hjælpe, løb hjem da jeg bad hende om det og ikke blev bange.

Jeg er knap så stolt af de mange mennesker, som undlod at hjælpe manden, muligvis er han ikke kommet meget slemt til skade, men alt hvad han havde brug for var ÉT menneske, der ikke havde berøringsangst og som lige havde hjulpet ham ned at sidde. De ville gerne spise deres mad, jeg ville gerne hjem med mine varer, men så travlt har man da aldrig, så man ikke lige kan stoppe op og sikre sig alt er i orden.

Jeg håber, at mine børn vil gøre det samme en dag, hvis de står i en lignende situation, jeg håber Vega lærte noget, selvom det ikke var rart at se, men sådan er livet og vi er allesammen kun mennesker.

Min datter er sej.

6 comments / Add your comment below

  1. Vega er sej fordi nogen har vist hende hvordan, ligesom at hendes mor igår viste hende hvordan man viser omsorg for fremmede i det offentlige rum og hvor vigtigt det er man handler. Noget hun helt sikkert også tager med sig. Thumps up! ❤️

    1. Ej tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive det, det rørte mig virkelig. Hav en god dag!

  2. Wow, hvor er hun bare dygtig. Jeg undrer mig egentlig over, hvordan min datter ville have reageret :-/ Håber også hun vil være lige så modig og sej som Vega! Men rigtig fedt af dig, at du stoppede og ville hjælpe ham. KH Esme

Skriv et svar