Weekender med (mine) Børn i byen

-Reklame

Før i tiden (før 3. baby that is) var vores weekender præget af afslapning og spontanitet, nu er vi nødt til at have lidt mere planlagt for at det hele ikke går op i kun babys behov. 

Hvordan får vi det bedste ud af weekenderne?

Det er egentlig ikke fordi det er hårdere nu med tre børn, grunden til at der er mere at se til skyldes mere, at det ene af børnene er en lille baby og derfor kræver fuld mandsopdækning dag og nat.

De to store er jo ret selvkørende og det er vi ret taknemmelige for. Viggo på 9 år går selv i skole og går selv hjem igen når han ikke vil være på SFO mere eller tager hen til en ven. Vega på 5 er så god til at lege selv og er også meget interesseret i den nye lillebror Villum på 3 måneder. 

Tid til nærvær

Men når det så er sagt, så er de jo stadig børn, og har brug for vores nærvær mange år endnu, det har kunne mærkes i den lange periode hvor Villum har været meget ked af det.

Særligt weekenderne har været en udfordring.

Derfor sørger vi for, at have noget ene-tid med de store fordi der ikke er meget tid eller overskud i hverdagene.

En af os tager den ene eller begge ud på en legeplads eller bare en tur rundt med cyklen for at få talt lidt og givet dem opmærksomhed, som ikke er lige så nemt derhjemme for tiden. 

Oplevelser med de store børn

Jeg har længe lovet Viggo og Vega, at vi skulle tage ud og lave noget sammen i weekenden. I weekenderne kan min mand være på og sørge for, at jeg får noget tid med de store også.

Men hvad finder man lige på for en på 5 og en på 9 år, som de begge synes er sjovt…? 

Børn i byen har været så søde, at give os et medlemskab, som vi har glædet os til at undersøge nærmere. Hvis du ikke kender deres koncept, så har de en hjemmeside og en app som giver uanede mængder af inspiration til hvad du kan lave med børnene alt fra oplevelser til gode legepladser. Det koster kun 38 kr. om måneden, så det kan næsten ikke betale sig ikke at være medlem, da du får virkelig mange fordele, så som rabat på indgang til eksempelvis Zoo og Den blå planet, gratis events, vip adgang til lagersalg OG du må vælge en lækker velkomstpakke ved tilmeldingen til 0 kroner! Jeg valgte denne som passer rigtig godt til, at Villum snart skal til at prøve rigtig mad:

Min velkomstpakke (billede lånt fra Børn i byens hjemmeside).
Alt dette kan du også få for kun 0 kroner hvis du melder dig ind!

Jeg har søgt inspiration i deres kalenderfunktion på hjemmesiden, som er rigtig god og her faldt jeg over en særudstilling på Experimentarium om kroppen og det er noget der interesserer både Viggo og Vega for tiden, så det var en oplagt mulighed for at komme ud og lave noget sammen uden de skulle dele mig med en baby, plus vi fik 20% af prisen fratrukket ved at vise medlemskortet(!).

Experimentarium

Vi tog afsted om formiddagen. Jeg havde ikke sovet så godt, så jeg glemte både drikkedunke og madpakker…men hva’ pokker. Heldigvis var humøret højt og selv turen derud med bus og tog var hyggelig og vi udnyttede virkelig tiden til at få grint og talt sammen.

Børn i byens guides er rigtig gode at bruge til at finde inspiration til hvad man kan lave eksempelvis i weekenden, det behøver jo ikke nødvendigvis at være en tur til en seværdighed, det kan også bare være at finde en ny legeplads at tage hen på når man er blevet træt af at besøge den samme søndag efter søndag, men lige denne dag ville vi gerne indenfor og få varmen, så Experimentarium i Hellerup blev det.

Da vi ankom havde Viggo og Vega ret hurtigt en plan for hvad vi skulle og jeg fulgte bare med, Viggo gik nogle gange videre til noget selv og fandt os igen senere, det er så dejligt at have større børn, som ikke skal have det samme opsyn og gerne vil selv og Experimentarium er ret overskueligt med store åbne etager. 

Det er en ret fed udstilling om kroppen, som er værd at tage ud at se, dog lidt mindre end jeg havde forestillet mig og ikke til de helt små børn. 

Vandområdet
Spejling i en boble.

Vi brugte særligt meget lang tid i området med vand, området med sæbebobler og området med lysinstallationer. Det sidstnævnte kunne vi sagtens have været i flere timer og vi gik kun fordi Experimentarium lukkede (kl.17). I lys-området var der virkelig helt fantastisk. Utroligt at opleve hvad lys kan gøre for sanserne og begge børn var helt fordybede i de forskellige installationer med skygger, spejlinger osv.

Viggo der kæmper mod den uhyggelige skygge.

Det var en virkelig dejlig slutning på weekenden. Jeg synes det er vigtigt, at bruge weekenderne på også at se sine børn lidt i øjnene og tanket op på nærvær og fælles oplevelser.

Mellem jul og nytår i byen

Julen er kommet og gået og nu venter de dejlige dage inden nytår hvor der er god tid til at holde fri. Vi skal hygge herhjemme og ud på nogle ture med de store og se hvad byen kan tilbyde af oplevelser og måske finde en cafe hvor de serverer varm kakao (med Børn i byen medlemsrabat!).

Du kan læse og få inspiration til oplevelser i København med børnene i juleferien lige her og nu du er i gang så meld dig lige ind her for kun 38 kroner…

Håber i har haft en dejlig jul og får nydt de næste par dage med børnene inden nytår.

/Mia

I forbindelse med samarbejdet med Børn i byen vil der også komme en test af medlemsskabet meget snart. Følg med hos Momster Test og læs min vurdering når den udkommer.

_____________________________________________________________________________

Hvorfor er dette indlæg en reklame? Jeg har modtaget gratis abonnement på Børn i byen samt en velkomstpakke, derfor skal dette være markeret således. Holdninger og oplevelser er mine egne.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar